30 Οκτ 2010

ΕΞΩ απο το Δ.Ν.Τ.

Εκείνος & Εκείνος (1972 επι χούντας)

Ο Κ.Π Καβάφης για τους αναμορφωτές μας (ΔΝΤ)

RT: Η απάτη για την χρεωκοπία της Ελλάδας

Πόσες είναι οι ώρες των υποχρεωτικών μαθημάτων στη Φινλανδία;

Επειδή τα τελευταία χρόνια (καλώς ή κακώς) γίνεται συχνά αναφορά στο εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας , αξίζει να δούμε πόσες ώρες μαθημάτων παρακολουθούν οι μαθητές εκεί και να τις συγκρίνουμε με το δικό μας εκπ/κό σύστημα. Έχουν άραγε οι μαθητές της σκανδιναβικής αυτής χώρας περισσότερες ώρες από τους δικούς μας μαθητές,γεγονός που ενδεχομένως να δικαιολογεί και τα πρωτεία τους σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς;

Τα στοιχεία που μας παρέχει το δίκτυο Eurydice, το οποίο ασχολείται με τα εκπ/κά συστήματα της Ευρώπης , είναι τα εξής:

Οι δύο πρώτες τάξεις του Δημοτικού διδάσκονται τουλάχιστον 19 ώρες εβδομαδιαίως. Η Γ’ και η Δ’ τάξη παρακολουθούν τουλάχιστον 23 ώρες , ενώ οι δύο τελευταίες τάξεις έχουν τουλάχιστον 24 ώρες. Στο Γυμνάσιο οι μαθητές διδάσκονται για τουλάχιστον 30 ώρες ανα εβδομάδα.

Υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου , αλλά στις δύο πρώτες τάξεις αυτό δεν μπορεί να ξεπερνά τις 5 ώρες ανα ημέρα. Στις υπόλοιπες τάξεις μπορεί να φτάνει τις 7 ώρες ανά ημέρα , έπειτα από απόφαση των δήμων και των σχολείων.

Στην Ελλάδα οι μαθητές των 800 πιλοτικών Δημοτικών παρακολουθούν υποχρεωτικά 35 ώρες (όσες δηλαδή κι ένας μαθητής Λυκείου) ακόμα και τα πρωτάκια!

Αξίζει να σημειωθεί ,επίσης, ότι οι μαθητές στην Φινλανδία ξεκινούν το Δημοτικό στην ηλικία των 7 ετών ,  δηλαδή ένα έτος αργότερα από τους Έλληνες μαθητές.

 Πηγή:  http://eacea.ec.europa.eu/education/eurydice/documents/eurybase/eurybase_full_reports/FI_EN.pdf
Από την Alfavita

28 Οκτ 2010

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΑΛΗΚΑΡΙΩΝ ΤΟΥ 1940!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (διαβάστε το... αν μπορείτε!)


Μνημόνιο 1
Μνημόνιο 2
Παράρτημα 1
Παράρτημα 2

Τι έκρυβε το γαλάζιο φόντο του Prime minister;;;

Τί κρύβει ο Γιώργος Παπανδρέου τόσο άκομψα από τους Έλληνες πολίτες, κρεμώντας ένα "τελάρο με γαλάζιο σεντόνι" πίσω από το γραφείο του Πρωθυπουργού;
Ο πίνακας με τίτλο "Η Ελλάς ευγνωμονούσα", του Θεόδωρου Βρυζάκη, https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjJlBAqtK5ESJKtltfptbZbJP7cJnLxTiX0ylu0ZNm2Ejt2-7mfWtWE21eJPeBQJkKEk6LnwcldJYo4g1ljpK_Hjat_kzTnIkAeEM0UgZ-LtGI96dbNal8BvUW0GDKFQPzrHu6EbU_P_s/s1600/%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF+%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%B9%CE%BF.jpg
που κοσμούσε τοΠρωθυπουργικό γραφείο,

αντικαταστάθηκε από τον πίνακα: "Ατέρμονο πεδίο - Δελφοί" του καλλιτέχνη Θεόδωρου Στάμου. Περισσότερα έργα του Θ. Στάμου εδώ και άλλα "ατέρμονα πεδία" εδώ.

Τα παραπάνω προκύπτουν από απάντηση της ΓΓΕ, σε ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου.
Δείτε την απάντηση:



Δική μας υπόθεση δεν είναι να κρίνουμε το έργο του καλλιτέχνη.
Όμως δική μας υπόθεση είναι να κρίνουμε τους λόγους αγοράς αυτού του έργου και κυρίως δική μας υπόθεση είναι να μάθουμε γιατί αντικαταστάθηκε ένας πίνακας σημειολογικός για την χώρα μας με έναν πίνακα που πολλοί θα τον αποκαλούσαν ιδιόρυθμο, αλλά και άσχετο με τον χώρο στον οποίο τοποθετήθηκε.
Καλή η τέχνη Γιώργο μου, αλλά μερικές φορές (αν όχι πάντα) προδίδει και την ψυχή του ανθρώπου, τα είναι και τα θέλω του, τα πιστεύω και τα ιδανικά του...
Αν μπορούσες να μας έλεγες το τι θα σου κάναν στην ... άλλη πατρίδα σου εάν αποκαθήλωνες πίνακα με τον Ουάσιγκτον, τον Φραγκλίνο και τους λοιπούς ...πατέρες του Έθνους;;; (γιατί σήμερα, μόνο οι αμερικάνοι έχουν δικαίωμα να μιλούν για έθνος και να βάζουν την σημαία τους στα σπίτια τους, στα καταστήματά τους, στα ρούχα τους , σε κάθε χολυγουντιανή τανία τους και ...όπου αλλού θέλετε... χωρίς να τους λένε φασίστες.)

Τελικά, υπάρχει κανείς που να μην πιστεύει ότι η "ψυχή" του εν λόγω ανθρώπου είναι "άβυσσος";

Τροποποίηση του κειμένου από το http://listonplace.blogspot.com/2010/10/blog-post_6631.html σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα !

Βαγγέλης Κλωνής : Ενας Κεφαλλονίτης το πρόσωπο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου


Κοιτάξτε αυτήν τη φωτογραφία. Είναι ίσως η διασημότερη φωτογραφία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τραβηγμένη από το σπουδαίο Γιουτζίν Σμιθ. Δείχνει, καλύτερα από κάθε άλλη, τη γενναιότητα και το θάρρος του ανώνυμου Αμερικανού φαντάρου, που πολέμησε για την ελευθερία. Με το τσιγάρο να κρέμεται μάγκικα στα χείλη (αντίσταση στους φασιστικούς "αντικαπνιστικούς" νόμους του σήμερα) και με βλέμμα που τσακίζει κόκαλα, αυτός ο στρατιώτης έγινε το σύμβολο της μεγαλύτερης γενιάς των Αμερικανών. Αυτός ο στρατιώτης, όμως, λέγεται Ευάγγελος Κλωνής. Και είναι Έλληνας.
Και για κακή μας τύχη, δεν έγινε πρωθυπουργός στην Ελλάδα, γιατί... δεν είχε πατέρα πρωθυπουργό.

Από τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο, διαβάστε την ιστορία του: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=16025&Itemid=1

28η οκτωβρη 2010

28η οκτωβριου 1940. Το μεγαλο ΟΧΙ του Ελληνικου λαου στο φασισμο που χτυπησε τη πορτα των Ελληνων.

28η οκτωβρη 2010. Το θηριο του φασισμου εχει περασει μεσα στα σπιτια των Ελληνων χωρις καν να το εχουμε καταλαβει.

Γιατι αυτο το θεριο ξερει καλα να κρυβεται και να αλαζει μορφες αναλογα με τις συνθηκες.
Αναλογα με την αντισταση που θα συναντησει και τις πορτες που θα βρει μισανοικτες. ....

Για την συνέχεια... επισκευθείτε τον αναρχογατούλη http://anarhogatoulis.blogspot.com/2010/10/28-1940-28-2010.html

Ο Ρήγας τα είπε πριν 230 χρόνια!

"Όταν η διοίκησις, βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονά του, το να κάμη τότε ο λαός επανάστασιν, να αρπάζη τα άρματα και να τιμωρήσει τους τυράννους, είναι το (πλέον) ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητον από όλα τα χρέη του"
(Ρήγας Φεραίος
)


Εkλοges eρxoνtaι. Are u έτοιμοι???

'Ερχονται εκλογές. Είστε έτοιμοι;;;

Για βιογραφίες αρχηγών (γιατί οι δημοτικές εκλογές πάντα ήταν κομματικές) απευθυνθείτε στην ΦΡΙΚΗΠΑΙΔΕΙΑ http://frikipaideia.wikia.com/wiki/%CE%93%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85

"Η κατάρρευση" - Ντοκυμαντέρ

Dragoner


Δεκτή έγινε την Τρίτη από την υπουργό Παιδείας η παραίτηση της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας, Θάλειας Δραγώνα.

«Η κυρία Θάλεια Δραγώνα, μου εξέθεσε τους προσωπικούς λόγους για τους οποίους αποφάσισε να υποβάλει την παραίτηση της και οφείλω να πω ότι, παρότι χάνω μία πολύτιμη συνεργάτιδα, οι λόγοι είναι απολύτως σεβαστοί» δήλωσε η υπουργός Παιδείας.




«Θέλω να εκφράσω και δημόσια τις ευχαριστίες μου για την προσφορά της στο συνολικό έργο του Υπουργείου για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος» πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου.





Η κ. Δραγώνα δήλωσε ότι παραμένει στη διάθεση του πρωθυπουργού. (Ωωωωχχχ!)

Ιδού και κάποιοι απόγονοι των ηρώων του '40... (προσγείωση στο σήμερα)

Αστυνομικοί χτύπησαν 25χρονο με νοητική υστέρηση

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία για την κακοποίηση ενός 25χρονου με σοβαρά διανοητικά προβλήματα βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα.

Ο 25χρονος κινείτο στην οδό Άστιγγος, στην περιοχή της πλατείας Νόρμαν, όταν, σύμφωνα με την καταγγελία, τον σταμάτησαν τρεις ένστολοι και κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του.

Οι αστυνομικοί τον «στρίμωξαν», ζητώντας του τα χαρτιά του, ωστόσο ο νεαρός δεν είχε μαζί του την ταυτότητά του.

Τότε οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν βία εναντίον του, με αποτέλεσμα ο 25χρονος να υποστεί κάταγμα στο χέρι αλλά και να έχει μώλωπες σε αρκετά σημεία του σώματός του.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, Δημήτρης Δριβίλας, δήλωσε ενήμερος για το θέμα και πρόσθεσε πως η Αστυνομία διερευνά τις καταγγελίες.

Πηγή: Best News Πάτρας - Ζούγκλα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τρεις πνευματικά ανάπηροι εναντίον ενός πνευματικά ανάπηρου ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ είναι άδικο...

Κίνημα πολιτών-δημοσιογράφων!

Μαρίνος Μητραλέξης, o καμικάζι του 1940

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ο Μαρίνος Μητραλέξης (1920-1948) υπήρξε διακεκριμένος πιλότος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Λόγω των εντυπωσιακών επιτευγμάτων του σε εναέριες πολεμικές αποστολές κατά τη διάρκεια του Ελληνο-ιταλικού πολέμου (1940) απέκτησε τη φήμη του θρυλικού χειριστή.
Αποφοίτησε, ως Ανθυποσμηναγός, από τη Σχολή Ικάρων το καλοκαίρι του 1940. Μετά την έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου έλαβε μέρος σε αποστολές αναγνώρισης και αναχαίτισης ιταλικών αεροσκαφών, ως χειριστής αεροσκάφους PZL P.24. Ο ίδιος πραγματοποίησε ένα από τα πιο αξιοπρόσεκτα αεροπορικά κατορθώματα την εποχή εκείνη: έχοντας εξαντλήσει τα πυρομαχικά του, εμβόλισε με τον έλικά του την ουρά ενός εχθρικού βομβαρδιστικού, το οποίο έπεσε σε περιδίνηση και συνετρίβη αμέσως μετά.
------
Από την Αεροπορική Επιθεώρηση http://www.haf.gr/el/articles/pzl/

Η πιο γνωστή πολεμική αποστολή με P.24 είναι ο περίφημος εμβολισμός ιταλικού βομβαρδιστικού από τον Ανθυποσμηναγό Μαρίνο Μητραλέξη. (22η Μ.Δ.) Λιγότερο γνωστή είναι μια δεύτερη περίπτωση αμοιβαία θανατηφόρου εμβολισμού από ιπτάμενο υπαξιωματικό της 23ης Μ.Δ.

Ο Υποσμηναγός Μαρίνος Μητραλέξης φορώντας τη θερινή στολή No 9 χρώματος χακί. Τα επώμια ήταν κυανόφαια και το διακριτικό ιπταμένου μεταξοκέντητο χρώματος ανοικτού φαιού και το Χρυσούν Αριστείον Ανδρείας, με διεμβολή «1940», που του απονεμήθηκε.
Από τα σπάνια περιστατικά στην αεροπορική ιστορία αποτελεί η επιτυχής, αλλά ανορθόδοξη, κατάρριψη Ιταλικού τρικινητήριου βομβαρδιστικού τύπου Cant Z 1007 bis Alcione (με κωδικό: ΜΜ 22381), από τον Ανθυποσμηναγό Μητραλέξη (2/11/1940).
Ο χειριστής, μετά την εξάντληση των πυρομαχικών του, εκτέλεσε εμβολισμό των πηδαλίων ουράς του ιταλικού αεροσκάφους, καταστρέφοντάς τα με την έλικα του PZL Αποτέλεσμα ήταν το βομβαρδιστικό να καταρριφθεί, το PZL (Δ 130) να εκτελέσει αναγκαστική προσγείωση χωρίς πολλές βλάβες και οι επιζώντες του ιταλικού πληρώματος να αιχμαλωτιστούν στο έδαφος από τον ίδιο τον Ανθυποσμηναγό.
Η αποστολή του Μητραλέξη ήταν μία από τις πολλές αντίστοιχες που εκτελέστηκαν από τα αεροδρόμια της Μίκρας για την προστασία της Θεσσαλονίκης από ιταλικά βομβαρδιστικά. Από 1 έως 3 Νοεμβρίου η ιταλική Αεροπορία Βομβαρδισμού επέδραμε εναντίον της Θεσσαλονίκης χωρίς να πετύχει αξιόλογα αποτελέσματα. Συνδυασμένη δράση καταδιωκτικών πιστεύεται ότι ήταν υπεύθυνη για τις καταρρίψεις των βομβαρδιστικών, στις οποίες συγκαταλέγεται και...

Έφεδρος ανθυπολοχαγός

Χ





24 Οκτ 2010

1940! World War: BALKAN THEATRE: Even Without the Turks


Από το αμερικανικό περιοδικό «Time», Monday, Mar. 17, 1941

The stuff that myths are made of was being spun out in Greece last week. The Greeks spoke and acted like a race of giants 20 feet tall, hurlers of thunderbolts, crushers of men. Far from being daunted by the noisy threat which was giving Germany victory after bloodless victory in the Balkans, the Government declared: "Greece has shown in the most definite way that any idea of armistice would find her disdainfully hostile." The heart was still fiercely hot in Greece's Army; it launched a violent attack along the entire central section of the Albanian Front, and within 48 hours announced the capture of positions which the Italians had spent months fortifying, and of 2,200 men.
But Greek valor did not entirely erase Greek realism. The Greeks had their promises from the British (see p. 26); perhaps the British would put on a show at Salonika which would help. But something else which would also help would be Turkish belligerency. Last week the Greeks were reported to have asked Turkey whether...

1940! Τὶ ἔκανε ἡ Ἑλλὰς καὶ τὶ δὲν κάναν οἱ ἄλλοι.

Ὁ δημοσιογράφος καὶ ἀγωνιστὴς Λάζαρος Πηνιάτογλου (1909-1945), ἐν ὄψει τοῦ τέλους τοῦ πολέμου, παρουσιάζει ἕνα προσχέδιο τοῦ «Φακέλου τῆς Ἑλλάδος», ἀντιπαραθέτοντας σὲ δύο στῆλες, σημεῖο πρὸς σημεῖο, «τὶ ἔκανε ἡ Ἑλλὰς καὶ τὶ δὲν κάναν οἱ ἄλλοι», σὲ κάθε ἕναν ἀπὸ τοὺς ἀκόλουθους τομεῖς. http://pheidias.antibaro.gr/1940/piniatoglou.htm

Ανοίχτε και διαβάστε.

Νέο Σχολείο: το πειραματόζωο

Απο το http://www.antibaro.gr/node/2130
κείμενο του διδάσκαλου κου Νατσιού Δημητρίου, Κιλκίς

Πέρασε ήδη ένας μήνας από την πειραματική εφαρμογή του «Νέου Σχολείου», του ψηφιακού, του σχολείου του μέλλοντος σύμφωνα με τα τετριμμένα λεκτικά ποδοβολήματα. Διδάσκω σε ένα από τα 800 πανελλαδικώς σχολεία, που λειτουργούν σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα. Εξηγώ για όσους τυχόν αγνοούν …το πείραμα.

Στα σχολεία αυτά όλοι οι μαθητές του Δημοτικού, από την Α΄ έως την ΣΤ΄ τάξεις, κάνουν καθημερινά 7ωρα, σχολούν στις 2.00 μ.μ. Εισήχθησαν κάποια νέα διδακτικά αντικείμενα.

Πιο αναλυτικά. (θα περιοριστώ στις δύο πρώτες τάξεις). Στις Α΄ και Β΄ τάξεις διδάσκονται από τον Σεπτέμβριο, εκτός των «παραδοσιακών» μαθημάτων.

2 ώρες αγγλική γλώσσα,
2 ώρες πληροφορική (ΤΠΕ- Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών),
5 ώρες Αισθητική Αγωγή (η οποία περιλαμβάνει «αντικείμενα» όπως Εικαστικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή).
Η Γυμναστική (Φυσική Αγωγή) αυξήθηκε στις 4 ώρες.

Άλλες 3 ώρες είναι αφιερωμένες στην λεγόμενη Ευέλικτη Ζώνη. Τι είναι αυτή; Σύμφωνα με...

22 Οκτ 2010

Η Χώρα της Σφαλιάρας.

Ψ Η Φ Ι Σ Τ Ε Τ Ο Υ Σ = Α Ψ Η Φ Ι Σ Τ Ε Τ Ο Υ Σ

20 Οκτ 2010

Η Δίκη των Έξ και ο ... Θ. Πάγκαλος

Η Δίκη των «6»


Με την ονομασία αυτή έμεινε στην ιστορία η δίκη των πρωταίτιων της Μικρασιατικής Καταστροφής από έκτακτο στρατοδικείο, που συγκρότησαν οι βενιζελικοί αξιωματικοί της Επανάστασης του 1922. Στο εδώλιο κάθισαν επτά πολιτικοί και ένας στρατιωτικός, από τους οποίους οι έξι καταδικάσθηκαν σε θάνατο και εκτελέσθηκαν. Η δίκη διεξήχθη από τις 31/10 έως τις 15/11/1922 στην ειδικά διαρρυθμισμένη αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής (Παλαιά Βουλή). Ήταν ένα από τα πιο δραματικά επεισόδια του Εθνικού Διχασμού.
Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή κι ενώ η Ελλάδα παρουσίαζε εικόνα διάλυσης, εκδηλώθηκε στρατιωτικό κίνημα υπό τους συνταγματάρχες Πλαστήρα και Γονατά και τον αντιπλοίαρχο Φωκά, που προκάλεσε την παραίτηση της κυβέρνησης Τριανταφυλλάκου και του βασιλιά Κωνσταντίνου (14/9/1922) υπέρ του υιού του Γεωργίου Β'. Ο χαρακτήρας του βασιζόταν στην ανάγκη της πίστης ότι «ο ελληνικός στρατός δεν νικήθηκε, αλλά προδόθηκε».

Στην Αθήνα συγκροτήθηκε Επαναστατική Επιτροπή, η οποία ανέλαβε άμεση δράση, διατάσσοντας εκτεταμένες συλλήψεις αντιβενιζελικών πολιτικών, υπό την πίεση της...

Πέθανε ο Μπ. Μαντελμπρό ο ¨πατέρας" των Fractal

Μπενουά Μαντελμπρό (1924-2010).
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Μπενουά Μαντελμπρό (γαλλικά: Benoît B. Mandelbrot, 20 Νοεμβρίου 1924 - 14 Οκτωβρίου 2010) ήταν Γαλλοαμερικανός μαθηματικός. Γεννημένος στην Πολωνία, μετακόμισε στη Γαλλία με την οικογένειά του όντας ακόμη σε παιδική ηλικία. Πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του διαμένοντας και δουλεύοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποκτώντας διπλή γαλλική και αμερικανική υπηκοότητα.

Ο Μαντελμπρό εργάστηκε σε ευρύ φάσμα πεδίων των μαθηματικών, ανάμεσα στα οποία συναντούμε τα μαθηματικά φυσικών επιστημών και την ποσοτική χρηματοοικονομική. Ωστόσο είναι περισσότερο γνωστός ως ο «πατέρας» της γεωμετρίας των φράκταλ. Καθιέρωσε τον όρο φράκταλ για να περιγράψει μια κατηγορία μαθηματικών αντικειμένων με...

Fractal / μορφόκλασμα

Φράκταλ
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Με τον διεθνή όρο φράκταλ (fractal, ελλ. μορφόκλασμα ή μορφοκλασματικό σύνολο) στα Μαθηματικά, τη Φυσική αλλά και σε πολλές επιστήμες ονομάζεται ένα γεωμετρικό σχήμα που επαναλαμβάνεται αυτούσιο σε άπειρο βαθμό μεγέθυνσης, κι έτσι συχνά αναφέρεται σαν "απείρως περίπλοκο". Το φράκταλ παρουσιάζεται ως "μαγική εικόνα" που όσες φορές και να μεγεθυνθεί οποιοδήποτε τμήμα του θα συνεχίζει να παρουσιάζει ένα εξίσου περίπλοκο σχέδιο με μερική ή ολική επανάληψη του αρχικού. Χαρακτηριστικό επομένως των φράκταλ είναι η λεγόμενη αυτο-ομοιότητα (self-similarity) σε κάποιες δομές τους, η οποία εμφανίζεται σε διαφορετικά επίπεδα μεγέθυνσης.

Τα φράκταλ σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να προκύψουν από...

Πάμε εκλογές;;;

18 Οκτ 2010

'Οι Έλληνες" κατά τον Μενένιο Άπιο- Οι Οξυρρύγχειοι Πάπυροι. Πραγματικότητα ή «κατασκεύασμα»;


Σας μεταφέρω κείμενο που σχολιάζει τα σχετικά αποσπάσματα:

"Δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω επιστολή βγαίνει στο φως της δημοσιότητας. Έχει αμφισβητηθεί έντονα το αν πρόκειται για πραγματικό κείμενο ή αν το «κατασκεύασε» ο Κωνσταντίνος Τσάτσος. Ο κ. Παπαθεμελής έγραψε σε σχετική του επιστολή προς την ΕΤ 3: «Διέλαθε της προσοχής σας, καθώς και εκείνης των πανεπιστημιακών συνομιλητών σας ότι τόσο ο Μενένιος Άπιος όσο και οι επιστολές του είναι πλάσμα της φαντασίας του αειμνήστου Κωνσταντίνου Τσάτσου.

Ο Τσάτσος είχε δημοσιεύσει τα κείμενα αυτά στο περιοδικό ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ του 1954. Τα αναδημοσίευσε επίσης στη Β’ σειρά των Αφορισμών και Διαλογισμών του (Βιβλιοπωλείο της Εστίας β’ έκδ. 1970 σελ.243 έπ.) με τον τίτλο «Οξυρρύγχειοι Πάπυροι».

Εκεί ο συγγραφέας περιγράφει ότι πέρασε τάχα από την Αθήνα ένας παλιός συμφοιτητής του τότε Καθηγητής Πανεπιστημίου σε χώρα του Βορρά που τον πληροφόρησε ότι κάπου στην Αίγυπτο στην αρχαία Οξύρρυγχο, το σημερινό Μπενεζέ, βρέθηκαν πάπυροι σε λατινική γλώσσα που περιείχαν απόψεις του εν λόγω Μενένιου για τους Έλληνες.

Το δημιούργημα της φαντασίας του Κ.Τ. υπήρξε εξαιρετικά πειστικό, έγινε δεκτό χωρίς επιφυλάξεις. Τριάντα χρόνια μετά, τον Μάϊο του 1983, προκλήθηκε μια έντονη αμφισβήτηση...

"Οι Έλληνες" κατά τον Μενένιο Άπιο - Οξυρρύγχειοι πάπυροι

Τα παρακάτω είναι αποσπάσματα αλληλογραφίας του Ρωμαίου συγκλητικού Μενένιου Άπιου , στον φίλο του Ατίλιο Νάβιο , ο οποίος...τον διαδέχεται στην διακυβέρνηση της Αχαίας και τον συμβουλεύει για το πώς μπορεί να χειριστεί τους Έλληνες.

Οι πάπυροι βρέθηκαν στην τοποθεσία Οξύρρυγχος , εξ ου και το όνομα του τίτλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ. ....

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΩΤΟ
. κερδίσαμε αγαπημένε Ατίλιε τον κόσμο με τις λεγεώνες μας, αλλα θα μπορέσουμε να τον κρατήσουμε μονάχα με την πολιτική τάξη που θα του προσφέρουμε.

Διώξαμε τον πόλεμο στις παρυφές της γης . Από τον Περσικό κόλπο , ως την Μαυριτανία και από την γη των Αιθιόπων ως την Καληδονία , αδιατάρακτη βασιλεύει η ρωμαϊκή ειρήνη.

Δύσκολο φαίνεται να εξηγήσει κανείς , πως μια πόλη έφτασε να κυβερνά την οικουμένη. Μέσα στους λόγους όμως που θα αναφέρονταν για μια τέτοια εξήγηση θα έπρεπε πρώτος να ηταν ετούτος :

Καταλάβαμε καθαρά και έγκαιρα πως υποτάσσοντας ξένους λαούς αναλαμβάνουμε μιαν ευθύνη για την ευημερία τους. Τούτη η συνείδηση της ευθύνης διακρίνει τους βαρβάρους κατακτητές από τους κοσμοκράτορες.

Μονάχα ο Αλέξανδρος πριν από μας είχε την συνείδηση τούτης της ευθύνης. Ευτυχώς για την δόξα της Ρώμης , πέθανε νέος , γιατι αλλιώς θα ήτανε οι Έλληνες σήμερα...

14 Οκτ 2010

CHI-CHI-CHI, LE-LE-LE !

VIVA CHILE !!!

MUCHAS FELICIDADES!!!
Dios te proteja siempre.

13 Οκτ 2010

MAZI TA FAGAME






































11 Οκτ 2010

Εθνική προδοσία το χρέος των 434,3 δις ευρώ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αίσχος...! Δεν υπάρχει άλλη λέξη για να περιγράψει αυτό που και επισήμως πληροφορηθήκαμε προχθες μέσω της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας. Το εξωτερικό χρέος της χώρας έφθασε τα 434,3 δις ευρώ.
Το παρέλαβε ο Σημίτης στα 100 δις ευρώ και το παρέδωσε στα 200 δις ευρώ (αν και οι κυβερνήσεις του διαχειρίστηκαν το αστρονομικό ποσό των 100 τρις δραχμών).

Το παρέλαβε ο Καραμανλής στα 200 δις ευρώ και το παρέδωσε στα 300 (αν και η δική του κυβέρνηση υποσχόταν να δημιουργήσει έσοδα για να ισοσκελίζει τους δυσβάστακτους τόκους των δέκα και άνω δις ευρώ που πληρώναμε ετησίως λόγω του ήδη διογκωμένου χρέους). Έναν χρόνο μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και παρά τις δικές του περσινές – φρέσκιες δηλαδή – υποσχέσεις, το χρέος αγγίζει τα...

3 Οκτ 2010

TVXS.gr - Κράτος Μεγάλος Αδελφός


tvxs.gr | Κράτος Μεγάλος Αδελφός
Ανέβηκε από tvxorissinora. - Βίντεο με οικογενειακά γεγονότα και γενέθλια.

Eξαφάνισαν το μάθημα της νεότερης ελληνικής ιστορίας από το Λύκειο!

του Χρήστου Κάτσικα

Με το νέο αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι συνεχίζεται η εκχέρσωση της ιστορικής γνώσης από τα κεφάλια των μαθητών.

Η σχέση που τα παιδιά διαμορφώνουν με την ιστορία εντάσσεται στην ευρύτερη στάση που η σχολική εκπαίδευση επιφυλάσσει στην ιστορική γνώση. Στα πλαίσια αυτά αν δεχτούμε ότι η άγνοια του παρελθόντος δεν προκαλεί μόνο συγχύσεις στη γνώση του παρόντος αλλά και υπονομεύει κάθε δυνατότητα δράσης στο παρόν, τότε ίσως κατανοήσουμε την απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας να εξαφανίσει ουσιαστικά το μάθημα της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας από το Λύκειο αντικαθιστώντας το με...

2 Οκτ 2010

ΗΠΑ: «Μπουκώνουν» τα παιδιά με ψυχιατρικά φάρμακα!

Τον Ιούλιο, η εφημερίδα Washington Post σημείωνε ότι οι Αμερικανικές επιχειρήσεις αποθησαυρίζουν ποσά-ρεκόρ, συνολικά 1,8 τρις δολάρια, περιμένοντας επενδυτικές ευκαιρίες. Την ίδια στιγμή, καταγραφόταν ότι αριθμός-ρεκόρ παιδιών στην Αμερική λαμβάνουν με συνταγή ψυχιατρικά φάρμακα, ακόμη και σε πολύ τρυφερές ηλικίες.

Τα δύο γεγονότα, υποστηρίζει σε άρθρο της η Σούζαν Ρόζενταλ, Καναδή γιατρός, συγγραφέας και μαχητική σοσιαλίστρια, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.

Η τάξη των επιχειρηματιών --γράφει η Ρόζενταλ-- έκλεψε τα τρισεκατομμύριά της εκμεταλλευόμενη εργαζόμενους στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό, πληρώνοντας λιγότερο από όσο αξίζει η...

"Αντρίκεια" δολοφονία...

Αλμα θανάτου έκανε αµερικανός φοιτητής στο Νιου Τζέρσεϊ µία ηµέρα αφότου δύο συµφοιτητές του ανάρτησαν στο Ιντερνετ βίντεο που είχαν βιντεοσκοπήσει εν αγνοία του ενώ είχε σεξουαλική επαφή µε άνδρα.

Στις 22 Σεπτεµβρίου, σύµφωνα µε το τηλεοπτικό κανάλι ΑΒC Νews και την τοπική εφηµερίδα «Τhe Star Ledger», ο Τάιλερ Κλεµέντι άφησε στο Facebook το εξής µήνυµα: «Πήδηξα από τη γέφυρα Τζορτζ Ουάσιγκτον. Συγγνώµη». Μόνο οι φίλοι είχαν πρόσβαση εκείνη την Τετάρτη στη σελίδα του ταλαντούχου βιολιστή και πρωτοετούς φοιτητή στο Πανεπιστήµιο Ράτζερς εκ των κορυφαίων της Αµερικής.

Στους δύο συµφοιτητές του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για...

Ανακαλύφθηκε εξωπλανήτης που μοιάζει με τη ...Γη

Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν για πρώτη φορά ένα πλανήτη που μοιάζει περισσότερο από κάθε άλλο με τη Γη. Ο εξωπλανήτης, που πιθανώς διαθέτει βραχώδη επιφάνεια, ατμόσφαιρα και νερό, έχει το μέγεθος περίπου του δικού μας, θα μπορούσε να είναι κατοικήσιμος λόγω της κατάλληλης θερμοκρασίας του και περιφέρεται γύρω από ένα κοντινό άστρο.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πάρα πολλοί, ίσως 20 έως 40 δισεκατομμύρια «γήινοι» εξωπλανήτες υπάρχουν μόνο στο γαλαξία μας (για να μη μιλήσουμε για όλο το σύμπαν…) και σιγά-σιγά θα ανακαλύπτονται, καθώς...

Από τότε που βγήκε η συγγνώμη...

Για να βελτιώσουν εμβόλια στις ΗΠΑ μόλυναν σκόπιμα κατοίκους της Γουατεμάλας με σύφιλη και γονόρροια με πόρνες, στα τέλη του 1940. Το έγκλημα αποκαλύφθηκε από πανεπιστημιακή έρευνα. Επίσημη συγνώμη της Χίλαρι Κλίντον στη χώρα

Επίσημα συγνώμη ζήτησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες από τη Γουατεμάλα διότι στα τέλη του 1940 Αμερικανοί γιατροί μόλυναν σκόπιμα εκατοντάδες ανθρώπους με σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες για να τους χρησιμοποιήσουν στα πειράματά τους.

Οι άνθρωποι οι οποίοι μολύνθηκαν με γονόρροια και σύφιλη από τους γιατρούς ανήκαν σε δύο κατηγορίες. Τα πειράματα έγιναν μεταξύ άλλων σε...